02/19/13 14:39
(http://www.klassa.bg/)

На летището в Брюксел откраднаха 10 кг диаманти като на филм

На летището в Брюксел бяха откраднати 10 кг диаманти без нито един изстрел. Стойността на плячката се оценява от различни източници между 37 милиона и 350 милиона евро.
Вечерта на 18 февруари 8 души правят дупка в оградата на летище „Завентем“ и проникват на забранената територия с два автомобила „Мерцедес“ и „Ауди“. Ройтерс съобщава, че крадците са били въоръжени и маскирани. Обирът е извършен в момента, когато камъните са се товарели на самолет за Цюрих, според АФП. АП пък съобщава, че те вече са били на борда. Крадците избягват по същия път през оградата.
Операцията е продължила няколко минути, никой не е пострадал, не е било стреляно. Полетът на пътническия самолет с диамантите е бил отменен.
Полицията е успяла да намери една от двете коли, захвърлена и опожарена надалече от летището.
Белгийската телевизия съобщи, откраднатите 10 кг скъпоценни камъни струват 350 милиона евро. В същото време източници на АП в Международния диамантен център в Антверпен ги оценяват за 37 милиона евро (50 милиона долара). От центъра уточняват, че това са били необработени камъни, а не брилянти.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване