02/19/13 09:16
(http://www.klassa.bg/)

Оставка на всички депутати ще иска протестът в неделя

Оставката на 240-те депутати, които да бъдат заменени от други, избрани с мажоритарен вот. Това ще е едно от основните искания на националния протест срещу монополите в неделя, въпреки че Изборният кодекс вече е гласуван, обявиха пред bTV част от организаторите на продължаващите десети ден демонстрации, породени от високите сметки за ток.

Според Янко Петров това е единственият начин хората да си върнат държавата.

„Последните дни всеки си прави кампания и се опитва да яхне недоволството. Имаше и целенасочено полицейско насилие, хората не провокираха до такава степен, макар че имаше и провокатори”, казаха още организаторите на акцията в столицата.

Според тях чрез агитките, хвърлящи камъни и нагнетяващи напрежението по време на протестите, се цели да се всее страх у хората да не излизат по улиците на страната. „Не се страхувайте, излизайте да защитим България”, призоваха активистите в студиото на bTV.

Те поискаха във всяка държавна комисия да има гражданска квота, да спре показването на политиците по телевизиите, а да се обърне внимание на обикновения гражданин, както и да има разследване на правителствата досега и налагане на нова политическа система.




















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване