02/19/13 12:41
(http://www.klassa.bg/)

По свое желание Борисов обсъди с Путин "актуални въпроси"

Ден след оставката на финансовия министър Симеон Дянков и в разгара на протестите срещу високите цени на тока, които заляха страната, премиерът Бойко Борисов е разговарял с руския си колега Владимир Путин. Телефонният разговор се е провел няколко часа преди министър-председателят да се покаже за пръв път пред българските медии в последните три дни.

Информацията за диалога между Борисов и Путин дойде от агенция ИТАР-ТАСС, докато от българска страна комюнике за разговора няма.

"По инициатива на българската страна президентът на Руската федерация Владимир Путин разговаря днес по телефона с българския премиер Бойко Борисов", съобщи руската информационна агенция, позовавайки се на пресслужбата на Кремъл.

По време на разговора били обсъдени актуални въпроси на руско-българското сътрудничество, в това число в енергийната сфера, както и плановете за бъдещи контакти на най-високо равнище.

След протоколното съобщение за разговора между двамата ИТАР-ТАСС отделя няколко изречения, в които акцентира върху промените в българското правителство и върху уличните протести в страната от последните дни.
















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване