02/20/13 16:43
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Без Дянков при следващ кабинет на ГЕРБ

Ако политическа партия ГЕРБ спечели доверието на хората и получим мандат за следващо правителство, Симеон Дянков няма да е министър на финансите. Това заяви премиерът Бойко Борисов. Острото му изказване бе по повод изявлението на Дянков, което той направи пред медиите след вчерашното заседание на кабинета. 
„Аз подкрепям премиера и ще го подкрепям и в следващите няколко седмици и месеци за да може ГЕРБ пак да получи отново пълен мандат и да си завършим многото задачи, които сме започнали“, каза Дянков пред журналисти. Той допълни, че не само магистралите, но и археологията, спортните площадки, детските градини, болничните зали са благодарение на Борисов и на този кабинет. „Предишни кабинети в много по-добри икономически времена не са показали нищо такова. Убеден съм, че народът ще се успокои, ще помисли и ГЕРБ ще получи пълно мнозинство в следващия парламент“, каза Дянков. И уточни, че ще е финансов министър, докато този кабинет работи, тъй като оставката му не е гласувана. Дянков заяви, че при това положение продължава да работи с Борисов и с колегите си от кабинета, както досега. По този повод Борисов напомни, че оставката на Дянков не е била гласувана, защото оставка е подал целият кабинет.
От пресслужбата на президента съобщиха, че днес  президентът Росен Плевнелиев ще направи изявление.  „С оглед на вътрешнополитическата ситуация в страната държавният глава отменя ангажиментите по програмата си до края на седмицата. Отлага се и планираното за края на месеца официално посещение в Социалистическа република Виетнам“, съобщават още от офиса на държавния глава.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване