02/20/13 21:39
(http://www.klassa.bg/)

В неделя нов национален протест: Искат мажоритарен избор на 240 депутати

Протестиращите ще поискат депутатите вече да се избират само мажоритарно. Това ще бъдат исканията на поредния национален протест в неделя, заяви пред БТВ Янко Петров, който е организатор на протеста „Да запалим монополите“. Така казваме довиждане на партиите, искаме смяна на политическия модел и така 240 народни представители ще бъдат избрани пряко, добави Ангел Славчев.

Ако това не се случи, ще бойкотираме изборите. Когато бъдат избрани в парламента, да се коалират, съобразно националните интереси, каза Славчев. В един момент напрежението избива. Така Янко Петров оправда хвърлените камъни към полицията. Как ще сравните тези камъни към трагедията на един онкоболен, който отива в аптеката и му казват, че няма лекарства.

Полицията упражнява насилие каза Борислав Райчев, който нашумя като участник в ГС „Сила“, които организираха протестите срещу високите цени на горивата. Според Янко Петров в редиците на провокаторите има дори цивилни полицаи. Това се правело с цел обикновените протестиращи да се отвратят от насилието и да спрат с митингите. Организаторите препоръчаха ако видят провокатори да се отдръпват от него така, че да може да бъде арестуван от служителите на реда.

Кристиян Коев (известен като Златната флейта), който беше арестуван вчера на протеста смята, че в момента в България се извършва истински геноцид към възрастните хора. Аз се върнах в България, за да гледам майка ми, която в момента живее със 120 лв. пенсия. Ако не съм аз тя няма какво да прави, каза Коев.

След като Бойко Борисов се прави на голям мъж, да му припомня, че в боксерките на момченцата има едни топки. И единственото мъжество е сега да си подаде оставката, добави Коев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване