02/20/13 15:35
(http://www.klassa.bg/)

Джо Байдън съветва американците да се самоотбраняват с двуцевки

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън посъветва американците да купуват за самоотбрана 12-калиброви пушки, а не полуавтоматично оръжие. Белият дом качи на сайта видеозапис с интервю на Байдън за потребителите на Фейсбук, което бе цитирано от американските медии.
Вицепрезидентът разказва, че в дома си има две пушки. Той е обяснил на жена си какво да прави, ако заподозре нещо нередно. Тя трябва да излезе на балкона и да стреля във въздуха. Според него това ще е достатъчно, за да се изплаши престъпникът.
Вицепрезидентът смята, че за самоотбрана не е нужна полуавтоматичната пушка AR15, която най-масово се използва от американците. Според Байдън, с нея трудно се цели, а и на човек не са му нужни 30 бойни патрона, за да се защити.
В САЩ оживено се дискутира по предложението на президента Барак Обама да се засили контрола над оръжията, които притежават гражданите. Поводът бе масовото убийство в начално училище в Нютаун (Кънектикът) през декември, когато загинаха 26 души, 20 от които деца.
В края на декември Обама поръча на Байдън да изготви предложения за промяна в правилата за контрол над оръжията. През януари, Белият дом, като се основа на свършеното от комисията на Байдън, представи проект за ограничаване на оръжейната търговия. Конкретно се предлагат напълно да се забрани продажбата на частни лица на нападателни оръжия, както и да се затворят големите оръжейни магазини. Президентът иска и да се проверява всеки купувач за неговото криминално минало и психическо здраве.
Противниците на плана на Обама смятат, че от новите мерки ще пострадат само редовите граждани, докато престъпниците ще се снабдяват с оръжие нелегално.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване