02/21/13 14:38
(http://www.klassa.bg/)

Бизнесът: При сегашната ситуация трябва да се запази финансовата дисциплина

При сегашната ситуация на започнала политическа криза в страната трябва да се запази финансовата дисциплина и в никакъв случай да не се пипа валутния борд, коментира Румен Радев, зам.-председател на Асоциацията на индустриалния капитал пред DarikFinance.bg. Според него не трябва и да се променят данъци или да се говори за национализация, който и да поеме властта.

Случващото се в момента няма как да не се отрази негативно върху бизнеса, тъй като несигурността се повишава. Контрагентите се интересуват какво се случва в страната, обяснява Радев. По думите му, „всичко това може да изгони чуждите инвеститори“. Ако кризата се задълбочи, това ще се отрази на поръчките на компаниите. В подобна ситуация малкият бизнес ще е най-уязвим, каза още Румен Радев.

Ако продължи, несигурността може да се отрази негативно и на експорта. Така че, според представители на бизнеса, колкото по-бързо се разрешат проблемите, толкова по-малко ще са новите трудности пред бизнеса. Важно е да не се харчат средства в момента заради натиска на улицата, допълни Радев.

Според представители на бизнеса, справедливо е всички доставчици на обществени услуги (ЕРП-та, НЕК и др.) да разкриват информация като публични компании, а не на година да представят агрегирани отчети.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване