02/21/13 16:20
(http://www.klassa.bg/)

Болница „Пирогов” иска незабавната оставка на председателя и целия Надзорен съвет на НЗОК

Налагането на лимит за извършване на основните медицински дейности на болница „Пирогов" е в противоречие с конституционното право на всеки гражданин на Република България за достъп до
безотказна здравна помощ в избрано от самия него здравно заведение. Това се казва в отворено протестно писмо от персонала на УМБАЛ „Н. И. Пирогов”. За пореден път Университетската болница за спешна медицина „Н. И. Пирогов" се явява категорично в защита на интересите на българските пациенти и здравеопазването срещу безпрецедентния монополистки диктат и своеволия на НЗОК. По сега определените правила за обем дейност и стойност на разходите за болнична медицинска помощ за 2013 година, приети с решение на Надзорния съвет, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" на 20 февруари 2013 година трябваше да спре приемът и лечението на болни най-малко за следващите три месеца. Въпреки безумните рестриктивни лимити, УМБАЛСМ „Н. И . Пирогов" продължава да извършва и ще извършва дейността си по прием и лечение на пациентите безотказно и в пълен обем 24 часа в денонощието. Финансирането на тази дейност остава отговорност на държавата.
За запазване на нормалния обем на работа определяме следните искания: незабавна оставка на председателя на НЗОК д-р Пламен Цеков и целия Надзорен съвет; премахване на лимитите за обем и дейност на УМБАЛСМ „Н. И . Пирогов" за диагностика и лечение на пациентите, потърсили медицинска помощ в болницата; точни и ясни гаранции, че медицинската дейност извършвана от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" ще бъде заплатена в пълен обем, минимум запазвайки параметрите от 2012 година; остойностяване и реално заплащане на извършените разходи по диагностика и лечение на амбулаторните спешни пациенти; връщане на финансирането на тежко болните интензивни пациенти през Министерство на здравеопазването без рестрикции по отношение на обема и дейността.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване