02/21/13 20:50
(http://www.klassa.bg/)

Георги Лозанов: Медиите информират детайлно за протестите

Медиите изпълняват своя ангажимент да информират аудиторията детайлно по отношение на протестите в цялата страна. Това заяви председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов по време на дискусия за личната неприкосновеност и дейността на доставчиците на медийните услуги. "Извънредни емисии и разнообразна картина от мястото на събитията. Така медиите успяха да дадат необходимата информация на обществото. Като цяло те представиха балансирано гледните точки на протестиращи, политици и различни експерти", обяви Лозанов.

Сега обаче медиите могат да помогнат да се легитимират новите фигури в обществения живот, смята експертът. "Има едно очакване медията да помогне на протеста, който е на улицата, който е един колективен глас на недоволство, от себе си да може да извлече публични говорители, конкретни лица, които да се превърнат един нов граждански субект, който да влезе в диалог с политическата власт и с другите институции и така да се появи нова фигура в публичния живот на страната, от която видимо има нужда", заяви Лозанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване