02/21/13 16:58
(http://www.klassa.bg/)

Греъм Уотсън приветства оставката на българското правителство

Европейският депутат Греъм Уотсън приветства оставката на българското правителство след националните протести срещу високите цени на електричеството и рестриктивните мерки, съобщава изданието „Дъ парлъмънт”.
Оставката на правителството на премиера Бойко Борисов бе приветствана от редица водещи политически фигури в Европа, включително Греъм Уотсън, който е председател на парламентарната група на АЛДЕ в ЕП.
„Започнахме да се притесняваме за свободата и върховенството на закона в България, откакто Борисов пое властта през 2009 година”, заяви Уотсън. „Заедно с останалите като него - Берлускони в Италия и Бъсеску в Румъния, формиращи европейския БББ-екип, Борисов не зачиташе върховенството на закона. Надявам се този БББ-екип да не се завърне след изборите, които предстоят тази година”, посочи Уотсън.
Оставката бе приветствана и от Партията на европейските социалисти (ПЕС), която изрази пълната си подкрепа към Българската социалистическа партия и нейния лидер Сергей Станишев.














„Дъ парлъмънт”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване