02/21/13 11:03
(http://www.klassa.bg/)

Журналисти: Свидетели сме на „Борисовата зима”

След лукановата зима и Жан-Виденовата зима сега сме свидетели на Борисовата зима, коментира PR експерът Наио Тицин в ефира на bTV. Според него ситуацията в България през зимата на 2013 г. се отличава от предходните две зимни кризи е липсата на ясна алтернатива.

„При лукановата зима държавническо решение извади България от кризата, а през 1997 г. имаше ясна алтернатива на управление. Сега няма”, обясни той. Журналистът Иван Гарелов допълни, че партиите в парламента в момента искат да участват в правителство, но това Народно събрание е компрометирано.

„Ако изборите не са бързо през април и отидат през юни, за тези месеци от Орлов мост може да излезе нова политическа партия и тя може да вземе и голямо място в парламента”, смята журналистът Юлий Москов. По думите му социолозите са измерили, че в България има място за нова политическа партия. „Вълната е страшна – кафява и ксенофобска”, поясни социологът Кольо Колев. Той обясни, че нагласите на тази вълна включват идеите, че всички, които имат хубава кола или къща да влязат в затвора.

Гарелов допълни, че в България всички водачи на протести са отричали, че искат да бъдат политици, а после са ставали такива. „Тези партии, които идват в отрицание на всичко досега, след това много бързо свикват със системата и с лукса”, поясни телевизионният водещ.

















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване