02/21/13 23:29
(http://e-vestnik.bg/)

Никога не са били алтернатива

Засипват ме с въпроси отвсякъде:

„А сега какво ще правим, като падна правителството?“

„Нали за това напирахте блогърите и прогресивните журналисти? Диктатура и т.н. глупости.“

„Кой ще дойде? Не искам Станишев.“

Ами на първо време трябва да се отърсите от мисълта, че Борисов и ГЕРБ (доколкото казваме Борисов, разбираме ГЕРБ, казваме ГЕРБ, разбираме Борисов) са някаква разумна алтернатива на каквото и да е.

Може би трябва да се усети, че компромисът „избираме ченгета - мутри, които ще се награбят, но поне ще въведат ред и ще накажат бившите си конкуренти“ е бил една илюзия за нещо ново и хубаво, спестяваща необходимостта да се избира наистина.

Няма как това безхарактерно мекотело (имам предвид премиера) да е бил алтернатива за нещо и никога не е бил алтернатива, просто сега се видя колко му е характера, изправен пред някакво предизвикателство.

Готов е да стовари всичко върху тройната коалиция, Президента, върху Парламента, върху Дянков… само и само да не носи отговорност, само и само да не реши проблемите, които сам създаде.

Това някой нарича алтернатива?

Всички други са по-добре. Имате целия спектър ляво-дясно на изборите, включително и еко-партия, която тепърва ще се доказва.

Дори клоуните от РЗС и Атака изглежда имат повече характер от Бойко Борисов и ГЕРБ (PS. Или всъщност са точно на едно ниво с тях), които може да ги търсите само да режат лентички, но не и да отделят 20 провокатори-хулигани от мирно протестиращи, или пък да защитят закона или поне да кажат истината за електроразпределението и за всички останали батаци, които създадоха през последните години.

Ако ви е страх че ще кривне нанякъде партията, за която бихте гласували, сега е момента да се присъедините към нея и да и влияете отвътре или да се присъедините към новите партии на „протестиращите“, които чувам по телевизията, че се създават.

От блога Бели байтове за черни дни

Публикувана на 02/21/13 23:29 http://e-vestnik.bg/16932/nikoga-ne-sa-bili-alternativa/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване