02/21/13 16:28
(http://www.klassa.bg/)

Парламентът прие оставката на кабинета

Народното събрание прие в четвъртък оставката на правителството на Бойко Борисов. "За" падането на правителството гласуваха 209 депутати - 111 от ГЕРБ, 37 от левицата, 14 от сините, четирима от "Атака" и независими народни представители.
Премиерът в оставка Бойко Борисов дойде специално за гласуването на оставката, но не присъства на дебатите.
От трибуната, минути след като депутатите гласуваха оставката му, Борисов заяви, че Ахмед Доган е поръчител на атентат срещу него.
Докато депутатите гласуваха оставката на правителството, пред парламента се събраха хиляди симпатизанти на ГЕРБ, за да декларират подкрепа на кабинета. Животновъди, тютюнопроизводители и жители от страната се събраха с гайди, трактори, камион с прасета и знамена на ГЕРБ пред парламента в подкрепа на кабинета. След като оставката на кабинета бе приета, пред протестиращите, както обеща преди това в пленарната зала, излезе бившият вече премиер Бойко Борисов, придружен от бившите министри Цветан Цветанов, Ивайло Московски и Свилен Нейков. Бившият  вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че само след два месеца ГЕРБ ще спечели втори мандат по волята на народа. “Нека бъдем разумни, нека бъдем хората на бъдещето“, каза Цветанов. "Всеки, който ме обича и ме уважава, от тук ще си отиде вкъщи... Всеки, който отиде на "Позитано", ще го считам за провокатор, който работи срещу нас", обърна се Борисов към множеството. Лидерът на ГЕРБ направи обиколка зад огражденията на парламента, за да се здрависа с присъстващите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване