02/21/13 21:32
(http://www.klassa.bg/)

Правната комисия изслуша кандидата за КС

Правната комисия в парламента изслуша Гроздан Илиев, който беше предложен за съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание. Илиев, който е заместник-председател на Върховния касационен съд, е единствената кандидатура, предложена от ГЕРБ, припомня БНР.

Пред депутатите той заяви:

"Въпреки обвиненията и упреците, които се чуват, заявявам, че и по настоящем не съм се обвързвал с политически ангажименти", каза Илиев.

До номинацията на Гроздан Илиев се стигна след като два избора - на Венета Марковска и Галя Гугушева - се провалиха заради сигнали за нарушения. Днес в комисията имаше само два въпроса, отправени от граждани по дела извън компетенцията на сегашната му работа, стана ясно от думите на Гроздан Илиев.

Пред депутатите Илиев допусна възможността граждани да имат възможността да сезират КС по текстове, които преценят, че са противоконституционни, но отбеляза: "Това един ден ще стане. Трябва да обърнем внимание да не обръщаме Конституционния съд в една последна, четвърта инстанция и да го въведем в състояние на невъзможност да изпълнява конституционните си задължения".

На заседанието депутатите изслушаха и тримата кандидати за членове на т нар. комисия за конфискация. Процедурата по изслушването на Гроздан Илиев и тримата представители беше ускорена заради подадената от правителството Борисов оставка. Кандидатурите ще одобрени утре в пленарната зала.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване