02/21/13 08:54
(http://www.klassa.bg/)

Протестиращите се нуждаят от политическо представителство според Татяна Дончева

"Протестиращите могат да останат като публика, която чака за концерт, ако не намерят политическо представителство, което да реализира исканията им". Това каза в ефира на bTV ексчервеният депутат Татяна Дончева.

По нейни думи демонстрантите искат да изметат "куклите" и "кукловодите" на Прехода, но не ги познават. Поради това те имат нужда от нова формация, в която да работят лица от протеста, но и хора, запознати с процесите в страната.

Тя подчерта, че никой не пита защо в бордовете на предприятия като "Мариците" има само ченгета, които само разпределят поръчки и затова дружествата имат загуби от милиони.

Според Дончева демонстрантите в момента имат трудности да формулират прости искания като дали да платят декемврийските сметки за ток и парно.

Тя смята, че ако нямат политическо представителство, те ще останат като "пилета в калчища", докато ГЕРБ форсират изборите.

По повод искането на протестиращите за промяна в Конституцията Дончева коментира, че в момента не е време за това.

Според бившия народен представител трябва да се свика Велико народно събрание с една единствена цел – да отмени текстовете, приети от предишното Велико народно събрание.

След това конституционна комисия да изработи промените в Основополагащия закон.

Дончев смята, че ако сега се предприемат промени в Конституцията тя ще възпроизведе същите кадри, които са във властта в момента.


















iNews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване