02/22/13 17:20
(http://www.hsnovini.com/)

В село Ябълково: Колю Стоилов чества 100 години

Деца, внуци и пра-пра внуци почетоха юбиляра

Колю Стоилов от димитровградското село Ябълково отпразнува днес стотният си рожден ден. Той е вторият столетник в общината. Много подаръци, цветя и пожелание за здраве получи юбилярът на организирано тържество в негова чест.

В местния ресторант по повод рождения ден на столетника Колю Стоилов се събра целият му род. Той има двама синове, трима внуци, шестима правнуци и една пра-пра внучка, които днес празнуваха заедно с него. Тържеството уважиха кметът на община Димитровград Иво Димов и неговият заместник Владимир Митрушев. Те подариха на рожденика дърворезбован иконостас на Св. Богородица с младенеца, с пожелание за здраве.

Бай Колю довери на градоначалника каква е неговата рецептата за дълголетие. “Ракия не пия, само малко мента”, сподели той.  Рожденикът  довери още, че не пуши, обича да похапва сладко и шоколадови бонбони. В последните 2 години вече не може да чете вестници. Прочел е всички книги в селската читалищна библиотека, похвали се той.

Кметът Иво Димов уважи с подарък 100-годишният Бай Колю

Дядо Колю е работил в местната кариерата, после припечелвал като строител – зидар. На младени обичал да свири на кларинет. По народната музика го запалил баща му. Празненството подготви инициативен комитет от селото, в който участват трима от бившите му кметове.

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване