02/22/13 09:02
(http://radiomilena.com/)

Истинската причина за оставката на папата

Неочакваната оставката на Бенедикт XVI като глава на Римокатолическата църква продължава да бъде тема на обсъждане в пресата.   Италианският вестник „Република“ представи своята версия за събитията. Изданието публикува сензационно изявление, че основната причина за това неочаквано решение на папата не е в влошаващото му  се здраве , според официалното изявление от Ватикана. В изложените 300-страници се прави компромис на редица кардинали, цитира Агенция Кросс.

Според публикацията на журналистите на 17 декември миналата година, папата е получил доклад, който се е отнасял до изнудването на високопоставени служители на Ватикана, уличени в хомосексуалността. Освен това, някои от високопоставените служители са обвинени в злоупотреби във Ватикана.   Пресаташето на Римокатолическата църква Федерико Ломбарди отказа да коментира фактите, изложени в италианския вестник.   Ватикана създаде комисия, която да провери фактите, изложени във вестника. Тя ще се ръководи от испанския кардинал Хулиан Херанс.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване