02/23/13 12:54
(http://www.klassa.bg/)

Тежко е състоянието на самозапалилия се пред община Варна

36-годишният Пламен Горанов, който се самозапали пред сградата на Община Варна в сряда сутринта, продължава да е под медикаментозна кома и на апаратно дишане. Лекарите правят всичко възможно, за да се преборят за живота му, предаде кореспондентът на БГНЕС от морската столица.

Продължава и акцията по кръводаряването за Пламен. Кръвен център отчетоха голяма активност в отговор на апела. Желаещите, които не са могли да дадат кръв във вчерашния ден са пренасочени за днес. Кампанията продължава. Пламен е настанен в реанимацията на Военна болница-Варна.

Пламен е човек с изявена гражданска позиция, противник на несправедливостта и готов да протестира в подкрепа на хора, изпаднали в беда. Според негови близки той е бил от хората, които на 22 август 2012 г. сложиха качулки на фигурите на паметника на Българо-съветската дружба във Варна в подкрепа на арестуваните пънкарки от руската група "Пуси Райът". Завършил е икономическия техникум, а след това Стопанската академия в Свищов. В момента има фирма за височинна изолация, която работи в Добрич.

Пламен активно се включва в многохилядните граждански протести, които превърнаха Варна в "столица" на недоволството срещу лошото управление на ГЕРБ, бедността, корупцията и непосилните сметки на ток. Отчаян от положението той се самозапали пред сградата на община Варна. Полицаите са помогнали да бъде изгасен и откаран в болницата в критично състояние. Изгарянията му са около 80% и по цялото тяло. Количеството бензин, който е излял по себе си, според разследващите, е било около 3-4 литра. /БГНЕС /
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване