02/25/13 16:30
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов върна мандата

Премиерът в оставка Бойко Борисов върна мандата за съставяне на кабинет на ГЕРБ, който му бе връчен от президента Росен Плевнелиев. „Станишев и Доган свалиха правителството ми с метеж и нека тогава да управляват те“, каза Борисов на брифинг. 
Лидерът на ГЕРБ предложи да бъде съставено ново правителство, все едно дали с мандата на БСП или на ДПС. Премиерът в оставка обеща, че той лично ще гарантира всеки ден в парламента да има точно по 20 депутати от ГЕРБ, за да може Народното събрание да има кворум при 100 % присъствие на всички останали народни представители. Така Станишев щял да  може веднага да увеличи пенсиите, да наложи вето върху бюджета на ЕС за периода 2014-2020 година, да намали цените и да проведе честни избори.
Борисов каза, че ако  Плевнелиев  даде хора от администрацията си за програмно или служебно правителство, няма да има кой да работи в президентството.
Борисов направи изявление, че български медии са го подкрепяли брутално без той да иска това. „Сега вече ми е ясно, че  тази подкрепа е била съзнателна и провокативна, за да може да се говори в Брюксел, че в България има натиск върху медиите“, каза премиерът в оставка.
Росен Плевнелиев заяви, че във вторник ще проведе Консултативен съвет за национална сигурност, по време на който ще бъдат обсъдени всички актуални проблеми на ситуацията в страната.  В сряда държавният глава ще даде проучвателен мандат на БСП.  В четвъртък президентът Плевнелиев ще направи в Народното събрание обръщение към нацията, а в петък планира да връчи проучвателен мандат на ДПС.
Росен Плевнелиев посочи, че няма никакво намерение да съставя програмно правителство, както и че ще продължи да спазва конституцията и законите. Президентът обеща още да осигури в държавата нормално работещи институции.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване