02/25/13 22:01
(http://e-vestnik.bg/)

Гущерът Бареков откъсна опашката си Кулезич

Прочутият с любовта и преклонението си към Бойко Борисов журналист Николай Бареков, уволни от ТВ7 водещата Люба Кулезич, която блестящо играеше обслужваща роля на правителството на същия този Бойко Борисов.

И е уволнена защото не дала страната на протестиращите, а поканила в студио вицепремиера Цветанов, пред когото до вчера същият този Бареков се размазваше.

О, времена, о, нрави! – както са казали древните.

ТВ7, телевизията синоним на слагачество и обслужваща правителството пропаганда, водена от своя директор, обръща палачинката грандиозно и на живо, в ефир.

Няма срам, няма колебание. Бареков безапелационно нападна и своя довчерашен кумир, каза, че бил авторитарист и се очаквало така да свърши.

Но уволнението на Кулезич е най-драматичната стъпка на очищението. Главата на Кулезич е като необходимо жертвоприношение, като заклан бял козел пред олтара на телевизионните богове…

Плачете, гербаджии, бойковци и цецовци, за таз свидна жертва.

Навремето покойният Илия Павлов издигна една зоологическа идея – държавата да остави групировките на мутрите да се разделят с престъпното си минало, тъй както гущерът къса опашката си и да станат почтени бизнесмени.

Така и сега неподражаемият Бареков като същински гущер откъсна опашката си Кулезич, за да види светът какъв висок професионалист и обективен журналист е. Как хич, ама хич не слугува на силните на деня, като Борисов и Цветанов.

Жестът е толкова бляскав и патетичен, че онемелият зрител се пита – кога Бареков ще се уволни сам, тъй като той е най-яркият пример за онова, за което Кулезич го отнесе.

Но не, Бареков ще пребъде, ще блести на екрана и зад него, за да доведе до нови висоти свиркаджийската журналистика.

В ТВ7 при Бареков са се събрали цял отбор фенове на Бойко Борисов, като Диляна Гайтанджиева, Карбовски, Кошлуков.

Идат времена на изпитания за тях – ще ги къса ли и тях като опашки гущерът директор или накрая ще си откъсне сам главата в ефир, с името на Бойко Борисов на уста?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване