02/25/13 05:30
(http://www.klassa.bg/)

Колосите на Милано не успяха да се победят

Отборите на Интер и Милан завършиха наравно 1:1 в днешното "Дерби дела Мадонина" на "Стадио Сан Сиро" в Милано.

Стефан Ел Шарави откри за "росонерите" през първата част, но резервата Есекиел Скелото изравни почти веднага след включването си в игра след почивката. Тимът на Милан имаше повече чисти шансове за отбелязване и на втори гол, но на няколко пъти Самир Ханданович се намеси брилянтно, най-вече след изстрели на Марио Балотели през първите 45 минути. През втората част и Интер показа зъби, но в крайна сметка равенството се запази.

Любопитното е, че именно срещу Интер Марио Балотели записа първия си мач без отбелязан гол с фланелката на Милан.

Така Милан запазва третото място в Серия А с актив от 45 точки, докато Интер се изравни с четвъртия Лацио с 44. "Орлите" обаче са и с мач по-малко. Милан пък може да бъде догонен от състава на Фиорентина, ако "Ла Виола" спечели гостуването си на Болоня във вторник.

Наставникът на символичните домакини Андреа Страмачони остави новите попълнения Здравко Кузманович и Матео Ковачич на пейката, като специалистът стартира със Самир Ханданович на вратата. Юто Нагатомо и Хавиер Санети стартираха като крайни бранители, докато Жуан Жезуш и Андреа Ранокия оформиха двойка в центъра на защитата. Валтер Гаргано и Естебан Камбиасо започнаха като вътрешни халфове, а Рики Алварес и Фреди Гуарин действаха по фланговете. Родриго Паласио и Антонио Касано трябваше да играят в предни позиции.

Треньорът на Милан Масимилиано Алегри остави Масимо Амброзини и Джампаоло Пацини на резервната скамейка, като Кристиян Абиати очаквано стартира под рамката на вратата. Инасио Абате, Кристиян Сапата, Филип Мексес и Матиа Де Шилио действаха в отбрана, като извън състава поради контузия бе Кевин Констант. Триото Рикардо Монтоливо - Съли Мунтари - Антонио Ночерино стартира в средата на терена, а Кевин-Принс Боатенг и Стефан Ел Шарави трябваше да помагат на Марио Балотели в атака.

Сблъсъкът на "Сан Сиро" стартира с бърз и динамичен футбол от страна на двата отбора, като първите минути бяха равностойни, преди постепенно Милан да вземе инициативата. Още в 6' "росонерите" създадоха първа опасност пред Ханданович, но ударът на Де Шилио излезе в аут.

В 15' страхотна възможност се откри пред Марио Балотели, който обаче не успя да се възползва. Италианският национал достигна до топката след центриране на Де Шилио, но не успя да я овладее, пропускайки да отправи изстрел от непосредствена близост.

Символичните гости продължиха да бъдат по-опасният тим на терена, като превъзходството на Милан даде резултат след 21 минути игра. Кевин-Принс Боатенг успя да изведе Ел Шарави сам срещу Ханданович, а Малкия Фараон чукна технично топката с десния крак, матирайки словенския национал за 0:1.

От този момент нататък, Интер видимо изпадна в тежка ситуация, като отбраната на "нерадзурите" се пропука сериозно на няколко пъти. В 28' Самир Ханданович се намеси блестящо, след като Балотели стреля силно с глава.

Минута по-късно отново словенецът се превърна в герой за Интер, като и този път ударът бе на Супер Марио. Бившият нападател на Интер получи шанс да стреля с глава от два-три метра разстояние, но италианският национал прати топката право в тялото на вратаря.

Малко преди почивката Марио Балотели направи и трети опит да накаже родния си клуб, като този път чернокожият стрелец стреля от пряк-свободен удар. Супер Марио насочи кълбото в един от долните ъгли на вратата, но Ханданович отново плонжира и за пореден път отрази.

Както започна първото полувреме, така стартира и второто - с бърз и динамичен футбол. В 54' Интер достигна до най-чистия си шанс за гол, като този път бе ред на Кристиян Абиати да покаже класата си. Естебан Камбиасо центрира в наказателното поле на Милан, където сънародникът му Родриго Паласио успя да играе с глава. Топката се насочи към мрежата, но в последния момент Абиати протегна ръка и спаси вратата си от изравнителен гол.

Макар и губещ в резултата, отборът на Андреа Страмачони не успя да наложи изявен натиск в половината на Милан. Футболистите на Алегри не допуснаха прибиране в своята половина, продължавайки да търсят и втори гол. В 64' Валтер Гаргано опита изстрел от далечна дистанция, но твърде неточно.

 Минута по-късно Марио Балотели за малко не пукна черепа на Самир Ханданович, опитвайки се да засече остро центриране на Ночерино. Играчите на Интер претендираха за санкция от страна на рефера, но в крайна сметка бе преценено, че Супер Марио е действал неволно.

Последваха нови силни минути на Милан, като тимът на Интер бе притиснат в своята половина. В 68' Ночерино пробва да стреля от движение, но не успявайки да намери добре топката. Секунди по-късно Андреа Страмачони извърши и първа смяна, а Есекиел Скелото зае мястото на Естебан Камбиасо. Тази рокада на Страмачони се оказа гениална, защото минута-две по-късно именно Скелото възстанови равенството. Привлеченият от Аталанта футболист засече с глава центриране на Нагатомо и взриви "Курва Норд", бележейки за 1:1.

Постепенно мачът навлезе в последните си 15 минути, а в 75' Съли Мунтари за малко не изненада Ханданович със силен изстрел от дистанция. Две минути по-късно Андреа Страмачони трябваше да извърши и принудителна смяна, а Кристиян Киву зае мястото на контузилия се Юто Нагатомо.

До края на срещата двата тима видимо свалиха темпото, може би и изморени от европейските си мачове през седмицата. Масимилиано Алегри вкара в игра Мбайе Нианг и Боян Къркич, но неговият тим така и не успя да стигне до трите точки. Именно Нианг опита да отбележи минута преди края, но Ханданович отново успя да отрази. В добавеното време Интер опита да натисне, но и "нерадзурите" не намериха начин да спечелят дербито.
















Константин Симидчийски

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване