02/26/13 11:30
(http://www.klassa.bg/)

Ваньо Танов: Контрабандата през гръцката граница намаля чувствително, увеличава се тази през Македония и Албания

Контрабандата през гръцката граница намаля чувствително, увеличава се тази през Македония и Албания. Това каза пред журналисти Ваньо Танов, директор на Агенция „Митници”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По отношение на цигари, които са “duty free”, се правят опити за внос през турската граница, обясни той.
По негови думи, има някои сериозни неща, които са спомогнали в борбата в контрабандните тютюневи изделия, като например това, че в Сърбия има сериозно увеличение на цените на тютюневите изделия, което ги прави не толкова привлекателни за нашия пазар, тъй като разликата в цените не е толкова голяма.
„От тази гледна точка, ще се засилва все повече и повече стремежът за производство вътре в самата страна, за да се избегнат тези рискове”, обясни Танов.
„Нашият пазар е ограничен и това производство, което е в страната, е с цел задоволяване нуждите на нашия пазар. Характерното през последните години беше транзитното преминаване през територията на България на контрабандни цигари. Това е чувствително намалено, да не кажа два пъти по-малко по наши данни. По отношение на незаконната търговия с тютюневи изделия, за две години този пазар е намалял с повече от 25%”, каза още Танов.
















Зорница ПОЛЕГАНОВА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване