02/26/13 15:52
(http://www.hsnovini.com/)

Изложба в читалище “Заря” показва екзотични животни

Хасковлии могат да видят на живо някои от най- отровните змии и интересни влечуги. За целта не е необходимо да пътуват до далечни краища на света, а просто да посетят читалище “Заря”, където за поредна година се организира изложба на екзотични животни.

Организираната от Тракийското Херпетологично Дружество изложба дава възможност на малки и големи да видят отблизо някои от най- опасните влечуги на земята. И този път е изложена част от колекцията на дружеството. Както обикновено се показват някои не толкова познати екземпляри. Всяка година се представят по няколко нови вида, които са липсвали на предишните изложби. Организаторите целят да предадат и урок на хората за това какво да правят при вида на тези животни в природата.

“Ще е по- добре и за хората, и за змиите, ако хората знаят повече неща за змиите”, коментира д-р Красимир Христов, който е един от организаторите на изложбата и главен експерт към дружеството.

Традиционно са представени отровните мамби и тайпани, също и гърмящи змии, кобри и други по- малко познати на българите екземпляри. Разбира се присъстват и срещаните в страната пепелянка, усойница, също и смок.

Съветите са да не нападаме тези змии и да не се опитваме да ги ловим в природата ако не сме специалисти. По- добрия вариант бил да се наблюдават от разстояние.

Желаещите могат да се снимат и с някои от не отровните екземпляри. Изложбата ще бъде открита до 16- ти март.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване