02/26/13 13:33
(http://www.klassa.bg/)

Местан призова президента да не "съучаства в сценариите" на Борисов

Бойко Борисов не може да играе опозиция на собственото си управление, президентът не може да съучаства в сценарий, начертан от Борисов след вчерашната им среща, когато министър-председателят в оставка върна мандата.

Това каза председателят на ДПС Лютви Местан на извънредна пресконференция преди Консултативния съвет по национална сигурност, предаде репортер на БГНЕС. Причина за изявлението на Местан е проектостановище на държавния глава, в което се казва, че парламентарно представените ПП трябва да положат допълнителни усилия за създаване на правителство в рамките на сегашното Народно събрание. На мен този абзац от проекта за становище ми намирисва на редакция на скандалната позиция, изразена от Бойко Борисов вчера след връщането на мандата, коментира Местан.

Тази позиция не само няма нищо общо, а се явява в коренно противоречие със съгласието, което стигнахме на пол консултации през миналата седмица, заяви председателят на ДПС.Тогава собствено държавният глава ни връчи график за мандатите на партиите и разпускане на НС в края на седмицата, продължи Местан. Това беше негова позиция, с която ние се съгласихме, заявихме всички, че ще върнем мандата, заяви политикът, след което обърна специално внимание на факта, че новата позиция на Плевнелиев се появява ден след като Бойко Борисов вече върна мандата за създаване на правителство.

И ако президентът е искрен в тезата си, че са необходими допълнителни усилия от ПП за ново правителство в рамките на ново правителство в рамките на НС, защо не отчита отговорността на ГЕРБ, запита Местан. "Ако президентът има нова идея предвид анализа на ситуацията, защо осигури това предимство на ГЕРБ вече да върнат мандата си?", добави той. Според лидера на ДПС президентът вече изостава с графика за връчване на мандат за съставяне на правителство на останалите парламентарно представени партии освен ГЕРБ.

Няма да участваме в ново управление ако то не е модернизирано, ще участваме само в управление, което ще вкара технологии за постоянно участие на гражданите в управлението, категоричен бе Местан.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване