02/27/13 11:25
(http://www.klassa.bg/)

Блокираха входа на ХИВ и Ебола вирусите в имунната система на човека

Блокираха входа за вирусите на ХИВ и Ебола в клетките на имунната система. Успехът, за който тепърва ще се говори, е дело на испански медици и и учени от Микромолекулярната лаборатория на Научноизследователския институт към болница „12 октомври” в Мадрид. В съструдничество с Изследователския център в Севиля и с подкрепата на Университета в Оксфорд медиците успяха да затворят входа за ХИВ и Ебола клетки в имунната система на бозайници. Научното постижение е публикувано в Nature Communications.
Публикацията разкрива, че са използвани нанотехнологии, за да се затвори пътят на въпросните клетки към организма. Използван е протеин на вирус, чиято външна обвивка е модифицирана със захари. .
ХИВ и Ебола имат много общи черти. Рецепторът, през който влизат в клетката, е един и същ. Самата методология да се използват захари за покриване на клетките на вирусите е много обнадеждаваща. Тя може да се окаже подходяща и за третиране на ракови клетки

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване