02/27/13 08:27
(http://www.klassa.bg/)

В Бордо опразниха две сгради със самонастанили българи

Полицията във френския град Бордо е опразнила две сгради със самонастанили се в тях над 350 лица, главно български граждани, съобщи вестник "Монд", като се позова на префектурата в департамента Жиронда.

Операцията, състояла се във вторник, е обхванала 226 души в едната сграда и 153 човека в другата, която подлежала на разрушаване.

Някои от обитателите на двете сгради успели да се изплъзнат от органите на реда, пише вестникът.

Измежду задържаните имигранти 122-ма са се съгласили да се завърнат доброволно в България.

Миналата година Франция спря т. нар. т. нар. "хуманитарна помощ" -

плащанията за насърчаване на ромите да се завърнат в родината си.

По програмата, въведена по времето на Никола Сарози, се даваха 300 евро за възрастен и по 100 евро за дете.

Тя всъщност бе достъпни за всички граждани на ЕС, но реално се целеше да бъдат насърчени ромите да се върнат в Румъния и други източноевропейски държави.

Великобритания е залята от престъпна вълна от румънци,

която се измерва с 15 ареста средно на ден, извършвани от полицията в Лондон, пише британският вестник "Дейли експрес".

Вестникът привежда данни на лондонската полиция, според които през последните пет години в столицата са регистрирани 27 725 ареста на румънски граждани за различни деяния, вкл. насилие и убийство.

На фона на това, че във Великобритания понастоящем пребивават 68 хил. румънци тази бройка ще се увеличи, когато страната ще отвори от догодина своя трудов пазар за българи и румънци.

Криминалната статистика оспорва уверенията на румънски представители, че Обединеното кралство няма защо да се опасява от снижаването на граничния контрол, коментира "Дейли експрес".

Вестникът привежда изявление на депутатката от Консервативната партия Прити Патъл, че когато "29 милиона румънци и българи получат неограничен достъп до Обединеното кралство, ще бъде необходимо да се направи повече за контролирането на имиграцията и защитата на британското общество от чуждестранни престъпници".

Патъл предлага

който бъде уличен в престъпление, да бъде депортиран "без колебание"

По настояване на организацията "Свобода на информацията" лондонската полиция е обявила, че румънците са втори след поляците по брой на арестите.

Поляците оглавяват с близо 35 хил. "класацията", но във Великобритания пребивават към 600 хил. граждани на Полша.

Лондонската полиция се занимава с около половината от всички престъпления във Великобритания, извършвани от чужденци. След гражданите на Полша и Румъния по брой на арестите следват граждани на Литва, Нигерия, Индия, Ямайка, Ирландия, Сомалия, Португалия и Пакистан, пише "Дейли телеграф".








"Дейли телеграф"



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване