02/27/13 08:58
(http://www.klassa.bg/)

Журналист: Финансовата стабилност на държавата е в риск

„Финансовата стабилност на държавата е в риск. Обществото няма доверие на политиците, а те приемат промени в закона за енергетиката. В тази бурна вода може да се прокатрат положения в закона, които ще дадат повод за нови протести наесен”. Това прогнозира пред bTV журналистът Нора Стоичкова по повод протестите срещу монополите.

„Миноритарният дял на ЧЕЗ във Варна беше изкупен от групировката ТИМ. Очевидно тази групировка има интереси в българската енергетика. ЧЕЗ, EVN и т.н. са мрежови монопол. Който и частник на дойде, ще злоупотребява”, заяви Стоичкова и поиска разследване на интересите срещу ТИМ.

„Защо 4 г. никой в парламента не направи нищо за това правилата да бъдат променени и част исканията на протестиращите да бъдат изпълними - например да мога да избера какъв ток да ползвам и кой да ми го доставя”, попита пък блогърът Асен Генов.

„Необяснимо е защо никой не коментира искането за квота на синдикатите в НС. Това е против всякакви принципи на демокрацията”, добави той.

Според главния редактор на в. „Труд” Светлана Джамджиева хората искат нови лица в политиката.” Протестът леко спихва, но стресна властта и то за хубаво”, категорична бе тя.
„ Върви се към укротяване на нещата”, съгласи се и Капка Георгиева. Според нея в предстоящите избори партиите на Иван Костов и Меглена Кунева ще се провалят, защото лидерите им са компрометирани личности.

Асен Генов изрази опасенията си, че вотът ще е опорочен. „Ние сме нормална европейска държава. Всички процеси, които се случват, са нормални и са се случвали навсякъде”, оптимистична бе Джамджиева. И двамата обаче заявиха, че имат информация за ротации в МВР, зад които вероятно се крие нещо съмнително.




















bTV


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване