02/27/13 16:01
(http://www.klassa.bg/)

Китай ще инвестира в система за земеделско напояване у нас

Китай възнамерява да инвестира в система за напояване на земеделски земи в България, стана ясно по време на срещата на заместник-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров с представители на държавната китайска компания „Тянцзин агробизнес къмпани”, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните. Те също информираха, че имат конкретни намерения да изградят фабрика у нас за преработка на отпадни съставки от производството на млечни продукти, които да се изнасят за Китай под формата на сушени деривати.
Зам.-министър Цветан Димитров запозна гостите, че има промоционална програма за популяризиране на български вина в Китай на стойност около 3 млн. евро. Той допълни, че тези програми се реализират с помощта на Националната лозаро-винарска камара. Благодарение на конструктивните контакти между отговорните институции и бизнеса, износът на бутилирани вина от България към Китай се увеличава от 134 тона през 2009 г., до 380 тона за периода януари-ноември 2012 г. бе договорено през месец март в България да се осъществи посещение на китайски експерти от Държавната администрация по собствеността и инвестициите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване