02/27/13 16:16
(http://www.klassa.bg/)

Критично е състоянието на 53-годишния мъж от Раднево, който се самозапали

 Критично е състоянието на 53-годишния мъж от Раднево, който се самозапали в сградата на Община Раднево. Това съобщи на специална пресконференция днес началникът на Клиниката по изгаряния в УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив доц. Иван Трайков.

Пациентът е бил приет снощи със 75% изгаряния и опасност за живота, която остава. Мъжът е в тежък токсичен шок и със съмнения за вдишани пушечни газове, каза доц. Трайков.
Днес сутринта трябваше да бъдат направени операции, но заради усложнения в белите дробове е направена само бронхоскопия. С нея са изследвани и почистени дихателните пътища на пострадалия. Решението за отлагане на операциите е в интерес на пациента. Ако не бъде направено това изчистване, при продължителна операция има опасност саждите и другите замърсявания да проникнат по-дълбоко и да влошат състоянието на 53-годишния мъж. Шансовете му засега са малки, уточни ръководителят на отделението.
Мъжът е докаран снощи в тежко шоково състояние, като някои от изгарянията му са много дълбоки. Заради травмите на дихателните пътища веднага се е наложила интубация и включване към апаратно вентилиране.
Преди да посегне на живота си мъжът казал, че „е отчаян от живота".
Това е трети случай на самозапалване в страната ни в рамките на един месец.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване