02/27/13 14:41
(http://www.klassa.bg/)

Неизплатените пари за строителството на АМ "Тракия" са 38 млн. лв.

В момента неразплатените договори към подизпълнители по строителството на АМ "Тракия" са общо 58 фирми или 38 млн. лв., а само към една компания от Русе сумата е 11 млн. лв. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от Синята коалиция Михаил Михайлов, цитиран от БГНЕС.

Михайлов предложи народните представители приоритетно да разгледат тази седмица промени в Закона за обществените поръчки, а докато фирмите - изпълнителки не се разплатят с подизпълнителите, да не им се превеждат пари за извършени дейности. Депутатите обаче отхвърлиха предложението му.

Все още плановете са целият участък на магистрала "Тракия” да бъде завършен до юни. Изграждането на Лот 4 на автомагистрала "Тракия" до момента върви по график.

За сега единственият проблем, е че има разлика между новата и старата част на магистрала „Тракия”, но за реабилитирането на отсечката между София и Стара Загора няма пари.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване