02/27/13 17:54
(http://www.hsnovini.com/)

Отпуснаха средства за водопровода до Меричлери – парите не стигат

Два варианта за справяне с проблема посочи днес градоначалникът

1 409 637 лева е отпуснала междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за втория етап на водопровода от Димитровград до Меричлери. Преведената сума е крайно недостатъчна, за да покрие заложените в проекта разходи, коментира днес кмета Иво Димов.

Според план-сметките стойността на проекта за изграждане на водопровод, който да захрани Меричлери е 2 800 000 лева. В предходния мандат община Димитровград е поискала от комисията за цялостното изпълнение 2 858 000 лв. и то без да има нужния проект, коментира Иво Димов.

Кметът увери, че е направил опит да получи и остатъка от нужните още 1 милион лева от комисията. Два са вариантите за изход от ситуацията. Първият е да се пристъпи към избор на изпълнител, като паралелно се търсят останалите средства. Вторият вариант е да се изготви проект, който да използва възможността за доставка на вода за Меричлери през Чирпан от ВиК-Стара Загора, за което няма работен проект, а това ще забави изпълнението. В първоначалната разработка не е предвидено и финансиране за асфалтиране на изкопните работи. “Оказа се, че над 200 000 лв. ще ни струва изкопа, което допълнително ще утежни бюджета на общината”, сподели Димов.

Община Димитровград остава с двама заместник кметове. От 1 март Светослав Стойков напуска кметската администрация и се връща на работа в банковия сектор, информира кмета Иво Димов.  Мястото, което Стойков заемаше, засега остава вакантно, каза още  градоначалникът.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване