02/27/13 15:51
(http://www.klassa.bg/)

Парламентът прие промени в Закона за енергетиката

Парламентът единодушно прие промени в Закона за енергетиката. Промените предвиждат да се даде възможност на ДКЕВР да променя цените на електроенергията повече от веднъж годишно. Целта на мярката е да се даде по-голяма гъвкавост и справедливост в ценообразуването. Със законодателните промени се създава и Обществен съвет към министъра на икономиката, енергетиката и туризма. Този съвет ще действа в защита на интересите на потребителите като консултативно звено за решаване на проблеми от специалната компетентност на министъра. В състава на Обществения съвет се включват представители на МИЕТ, потребителски сдружения, научни съюзи, синдикални организации и юридически лица с нестопанска цел. Общественият съвет ще се създава със заповед на министъра на икономиката, енергетиката и туризма.
Промените бяха приети на първо и второ четене днес, за да могат да бъдат обнародвани утре в Държавен вестник. Законът влиза в сила след обнародването му в Държавен вестник. На първо четене промените бяха приети със 122 гласа „за”, от общо 122 гласували депутати. На второ четене законопроектът отново беше приет с пълен консенсус. Промените в Закона за енергетиката бяха приети в присъствието на министъра на икономиката в оставка Делян Добрев.
Факт е, че законопроектът трябва да е приет, но когато бързаме и работим под натиск, правим половинчати неща, заяви депутатът от Коалиция за България Ивелин Николов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване