02/27/13 12:41
(http://www.klassa.bg/)

Сотир Цацаров: Ако е изнесена класифицирана информация по случая с атентат срещу Борисов, това е казус на Прокуратурата

Представен ми е списък с въпроси, който е бил прочетен вчера в „Шоуто на Слави”, на всеки въпрос, трябва да се даде отговор. Това каза на пресконференция главният прокурор на България Сотир Цацаров, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Тези въпроси са малко или много актуални; решението ми - да не се отзова на поканата да гостувам в шоуто, не значи че бягам от отговор на поставените въпроси. След като отговоря, няма да откликна на тон от сорта - „ние ще повтаряме въпросите, докато той не седне на червеното канапе”, заяви Цацаров.
Първият въпрос е свързан с обвиненията на Бойко Борисов, че Ахмед Доган е поръчал атентат срещу премиера и - ще бъдат ли повдигнати обвинения. Вчера президентът изпрати до мен сигнал, подаден от Лютви Местан, по повод обвиненията срещу Ахмед Доган, като поръчител. Ще се извърши проверка. Ако е изнесена класифицирана информация, това е казус на Прокуратурата, ако не е, това е престъпление от частен характер. Трябва да се установи дали съществува такава информация, класифицирана ли е, откъде е предоставена, каза прокурор Цацаров.
Вторият въпрос е - защо няма разследване по случая с Мишо Бирата. Аз съм главен прокурор от 10. 01. 2013 година, след получаването на сигнала съм разпоредил да се направи проверка - каза Цацаров.
Трети въпрос, защо прокуратурата не се самосезира при излизането на досието „Буда”. Тук за нас престъпление няма. Прокуратурата няма да влезе в тази игра на вадене на скелети от гардероба, отговори Цацаров.
Четвъртият въпрос е свързан с това - защо прокуратурата не се занимава с монополите.
„Прокуратурата не се занимава с такава дейност, тази дейност е предмет на Комисията за защита на конкуренцията”, посочи Цацаров.
















Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване