02/27/13 16:54
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Райчинов нарочи Дянков за „българоубиец“

 Финансовият министър в оставка Симеон Дянков ще е вторият в историята, който ще си заслужи титлата "Българоубиец". Това заяви председателят на лекарския съюз д-р Цветан Райчинов, цитиран от Дарик.

Определението Дянков си заслужил с прекалено рестриктивната методика за финансиране на лекарите и болниците през тази година. Заради орязаните бюджети над 70% от медиците излизат на протест утре и искат оставката на шефа на касата д-р Пламен Цеков. Същинският виновник за методиката според Райчинов обаче е Дянков. Тя е била изготвена от финансовото министерство, твърди той.

В същото време в Бургас обявиха бойкот на прeдлаганите от Kасата лимити. От сдружението, в което влизат държавните, общински и частни болници в Бургас настояват да отпаднат изцяло лимитите, които определят точно колко пациенти могат да лекуват. Това, според тях, ще ги доведе до фалит, а през лятото има опасност туристите да останат без безплатни здравни грижи по морето.

Цветан Райчинов информира, че след запитване и гласуване 284 от общо 324 делегати на БЛС са поискали оставката на Пламен Цеков. Лидерът на съсловната организация обаче призна, че лекарите нямат предложение за нов управител на Здравната каса, нито имат желание да излъчат такъв.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване