02/28/13 17:29
(http://www.hsnovini.com/)

13.2 % е безработицата в областта за месец януари

13.2 % е безработицата в областта за месец януари, което е с близо процент повече от предходния месец. Основната причина е намалената сезонна заетост характерна за зимния период от годината, съобщиха на редовна пресконференция днес от районната служба по заетостта.

През месец януари на работа са постъпили 400 безработни лица, от които чрез посредничество на БТ са 271 души. Най- много от постъпилите на работа са без квалификация 196, следвани от специалистите – 135 и 69 с работническа специалност. Младежите до 29 години постъпили на работа за отчетния период са 90, съобщиха от регионалната служба по заетостта. През януари са заявени и 7 % повече свободни работни места в регистъра.  С близо 1 процент обаче са се увеличили безработните през първия месец на 2013- та година, в сравнение с декември 2012- та.

Най- силно безработицата е била изразена в Тополовград, където данните сочат 23,7%, а най- малко безработни има в Свиленград- 10,5%.  От службата по заетостта коментираха, че има тенденция за увеличение на трудово заетите от февруари месец нататък, в резултат на повечето заявени работни места през предходния месец.

Продължава и активната политика по различните програми за заетост. От началото на годината в тях са включени 175 лица, най- много от които по националната програма „От социални помощи  към осигуряване на заетост”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване