02/28/13 18:15
(http://www.hsnovini.com/)

4 млн. лв. решават проблема с дупките в Книжовник – държавата мълчи

За да бъде решен проблема с пътния участък в хасковското село Книжовник е нужно държавата да отпусне 4 милиона лева, за довършителни работи. Вече няколко години обаче това не се случва.

През 2007 година община Хасково започна реализиране на проект финансиран от ПУДООС за изграждане на  Канализация с пречиствателна станция в Книжовник. Стойността на разработката е 5,5 милиона лева. От ПУДООС са отпуснати обаче само 1 милион и половина лева. Така проектът остава замразен за дълго. Прекарани са само главните водопроводи по републиканската пътна мрежа.

“Обектът така и не е завършен, въпреки многократните обещания на няколко областни управителя на две правителства. Проектът е с държавно финансиране от предприятието към министерството на околната среда и водите”, коментира секретарят на кметската администрация Атанас Димитров. С този аргумент Пътно управление, който е собственик на участъка отказва да извършат ремонтни дейности. Фирмата -изпълнител на проекта също отказала да възстанови пътят, тъй като бил изтекла 3-годишната гаранция.

“Обещанията за финансиране, довършването на обекта и предаването с акт 16 или удостоверение за въвеждане в експлоатация е единственото решение, но държавата категорично от 6 години вече не е отпуснала един лев за довършване на обекта, сподели Димитров.

Така единствения шанс да се завърши обекта е държавата да осигури нужните средства.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване