02/28/13 16:05
(http://www.hsnovini.com/)

56 трудови злополуки в областта за 2012г.

Директорът на Инспекцията по труда Емил Бобутанов

Анализът показва, че в сравнение с предишните две години броят им е увеличен, но за сметка на това няма смъртен случай. Много нарушения се отчитат по заплащане на труда и режима на работното време. Те представлявали 20 процента от общия брой на установени нарушения по трудово- правни отношения и касаят предприятия в които наетият персонал работи на смени без регламент за отчитане на работното време. 689 нарушения за установени по заплащането на труда. Най-характерни са случаите по забавени трудови възнаграждения на работещите по трасето на АМ „Марица”. След намесата на Инспекцията по труда 2 705 905 лв просрочени възнаграждения вече са изплатени .

Резултатите от инспектирането показали още, че през 2012 година се наблюдава тенденция  към увеличаване броя на предприятията от шивашкия отрасъл в областта, които са привели условията на труд в съответствие с изискванията.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване