02/28/13 16:02
(http://www.klassa.bg/)

Автомагистрала „Тракия” ще бъде готова до началото на летния сезон

До началото на летния сезон ще имаме напълно изградена автомагистрала „Тракия”. Това съобщи в интервю за Агенция “Фокус” Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка. „Работим изключително сериозно по проекти, които се намират на територията на цялата страна. Ще започна с тези, финансирани по Оперативна програма „Транспорт“ 2007 - 2013 г. Някои от тях трябва да бъдат завършени до месец юни тази година. На първо място това е автомагистрала „Тракия“. Според предоставения ни от изпълнителя план график, до началото на летния сезон и оставащите 35 км ще бъдат завършени, така че ще имаме напълно изградена магистрала”, каза Лиляна Павлова.
По думите й - пускането в експлоатация на магистрала „Тракия” значително ще облекчи трафика на туристите до и от Южното Черноморие.
До юни ще бъде въведен в експлоатация първият ЛОТ на магистрала „Струма” - това е участъкът до Дупница, както и връзката на Околовръстното на София с магистрала „Хемус“.
Продължава строителството и на магистрала „Марица” и първият ЛОТ от нея може да бъде завършен до ноември тази година. По думите на Павлова това друг голям проект, който си заслужава да бъде отбелязан, е довършването на малкия участък на старата магистрала „Марица”. „Там беше пуснато в движение само ляво платно. Сега вече може да бъде пуснато и дясното”, обясни Лиляна Павлова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване