02/28/13 05:06
(http://www.klassa.bg/)

Министерство на отбраната на Великобритания е „пропиляло” 1.5 млрд. лири

Британски депутати порицаха в четвъртък министерството на отбраната, след като беше разкрито, че между 2009 и 2011 г. то е закупило екипировка за 1.5 млрд. лири в повече от необходимото. Доклад на междупартийна комисия е установила запаси на стойност 3.4 млрд. лири, които, според нея, може да бъдат продадени. Докладът обвинява министерството в „пилеене на значителни количества обществени пари” за доставки на полагащи се консумативи, като униформи и муниции, които не са били използвани.
„Това е особено дразнещо във време, когато финансирането е трудно и когато някои смятат, че Сметната палата предупреждава за тези проблеми от 20 години”, казва Ричард Бейкън, член на комисията.
В документа е установено, че министерството се е концентрирало само върху покриване на нуждите, и няма механизъм за избягване на прекомерните поръчки.
Министерство на отбраната ще въведе контрол, с който се надява да намали разходите за инвентар с до 500 млн. лири на година до 2015 г., предаде АФП.





















АФП



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване