02/28/13 13:06
(http://www.klassa.bg/)

Президентът Росен Плевнелиев свиква консултации за Обществения съвет

Президентът Росен Плевнелиев свиква консултации за Обществения съвет към бъдещото служебно правителство. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На срещата представители на протестиращите граждани, на широк кръг граждански и браншови организации, синдикални и работодателски организации ще обсъдят бъдещите задачи и проект на Правила за устройството и дейността на Обществения съвет. Правилата уреждат функциите и задачите на този орган, неговата структура и организацията на работата му към служебното правителство.
Съветът е консултативен орган към служебното правителство за сътрудничество при вземане на решения, формиране на позиции, становища и приемане на инициативи от служебното правителство за развитие и провеждане на публичните политики в полза на българските граждани при спазване на принципите на публичност и прозрачност.
Срещата ще се проведе на 1 март, петък, в 14.00 часа на „Дондуков” 2. Тя да бъде наблюдавана пряко единствено на интернет страницата на президента www.president.bg.
Проектът на Правила за организацията и дейността на Обществения съвет към служебното правителство, както и списък на поканените за участие в консултациите организации и граждани е публикуван на адрес http://www.president.bg/news1067/prezidentat-rosen-plevneliev-svikva-konsultatsii-za-obshtestveniya-savet-kam-badeshtoto-sluzhebno-pravitelstvo.html.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване