02/28/13 15:18
(http://www.hsnovini.com/)

Протестиращите представиха подписката си на общината. Утре ги очаква отговор

Около стотина хасковлии, предимно от третата възраст, внесоха днес в администрацията подписка с искания за намаление на местните такси. Тя бе приета от секретаря на общината Атанас Димитров. Протестиращите заявиха, че ще искат тя да бъде представена на утрешната общинска сесия, на която те щели да присъстват.

Протестиращите се събраха в 11:00 часа на пл. “Свобода”. Те заявиха, че нямат предварителна уговорка с някой от общината, за да представят подписката, но въпреки това ще настояват да бъдат приети. Инициативата е подета от два от пенсионерските съюзи в Хасково.

В недоволството са намесени и част от държавните такси като тези на ВиК услугите. Пенсионерите предвиждат инициативи и срещу мобилните оператори и решенията на съда.

Пред сградата на общината хасковлии бяха посрещнати от секретаря Атанас Димитров, който прие подписката и исканията, въпреки че протестът не бе получил предварително разрешение да се състои.

Съставилите на подписката поискаха тя да бъде внесена на обсъждане на утрешната сесия на общински съвет. Практически погледнато обаче това е невъзможно, тъй като има определен ред, по който се входират докладните за заседанията на местния парламент.

По- късно следобед инициативен комитет на протестиращите се срещна с председателя Иван Иванов. Той им обясни, че е хубаво да се правят предложения, свързани с бюджета на общината, но и такива,  как това да се случи.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване