02/28/13 17:56
(http://www.hsnovini.com/)

Ротари клуб чества 108 г. на организацията – инициират турнир за 3 март

Многобройни са благотворителните инициативи, които е инициирала местната организация през годините

108 години от създаването на Ротари клуб Интернешънъл отбеляза Ротари – Хасково. Той е част от 86-те клуба в страната. Многобройни са благотворителните инициативи, които е инициирала местната организация през годините, отчете на пресконференция днес ръководството на клуба. Тази неделя по повод 135-годишнината от Освобождението на България – 3 март, Ротари клуб Хасково спонсорира провеждането на детски футболен турнир.

Спортният празник за децата и учениците на Хасково ще се проведе от 9 часа на площадка „Спартак”.  В него ще вземат участие 6 отбора с по 6 състезатели. “В организирането на турнира получихме помощ от община Хасково за осигуряването на спортна зала Спартак както и активна помощ от Младежки център”, сподели секретарят Маргарита Маркова.

Местната организация осигурява спортни екипи и почерпка за децата. Предвидени са и награди за най-добри гол майстор, вратар и защитник. Клуб Ротари – Хасково е създаден през 1995 година. На 11 април година по-късно е чартиран. В него членуват 28 активни и 3 почетни членове от различни професии. С редица инициативи се похвалиха ротарианци през изминалата година. Ротари клуб – Хасково дари компютърна конфигурация на поета Ивайло Балабанов. Той получи и едногодишен абонамент за кабелна телевизия, припомни Маргарита Маркова.

Ротарианци дариха и компютърна конфигурация на децата от дом „Асен Златаров”. Те събират средства, за да подпомагат и абитуриенти от социалните домове. “Кутия на успеха” друга тяхна благотворителна инициатива. В края на ротарианската година, която изтича на 1 юли, тя ще бъде отворена, а събраната сума ще бъде дарена на изявен хасковлия, който е допринесъл за развитието на града.

Подпомагане на ремонта на църквата в Минерални бани, оформяне на алея в парк Кенана, изграждане на детски площадки, са част от благотворителните инициативи, реализирани през годините.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване