02/28/13 16:16
(http://www.klassa.bg/)

Смартфон, който се зарежда веднъж седмично

Първоначално идеята за смартфон с E-Ink дисплей изглежда доста лоша, най-малкото заради потенциалното циклене. От другата страна на везните обаче са скромното тегло, ниската цена и несравнимо по-дългия живот на батерията. В този ред на мисли не е чудно, че компанията стояща зад екраните на Nook и Kindle е решила да разработи първия E-Ink телефон.

От Laptop са имали възможност да видят прототипа, който все още си няма дори име, на Mobile World Congress в Барселона.

Ето ги и впечатленията им:

"Направо бяхме изумени от това колко беше лек, колко ясен беше текста върху дисплея и колко дълго издържаше батерията. Прототипът тежеше някакви си 80 грама и беше като лист хартия в ръцете ни. Телефонът би следвало да издържа цяла седмица с едно зареждане и струва едва 150 евро."

Операционната система е Android, но – поне на ниво прототип – версията е била крайно древна – 2.3. Цикленето, което споменахме в началото също е било сериозен проблем.

"Навигацията из менютата беше болезнено бавна" продължават от Laptop. "Освен това, въпреки че диспелят поддържаше мултитъч, той не винаги реагираше адекватно."

При всички положения тук си говорим за прототип, а не за завършен продукт. В крайна сметка само бъдещето ще покаже дали идеята за телефон с E-Ink дисплей е революционна или крайно глупава.

Вижте представянето на прототипа, за да придобиете по-ясна представа за какво става дума:



















iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване