02/28/13 05:31
(http://www.klassa.bg/)

Споразумение за свободна търговия между САЩ и ЕС може да промени системата на световната икономика, според експерти

Споразумение за свободна търговия между САЩ и ЕС може сериозно да промени цялата система на световната икономика. Такова мнение изказват американски и европейски експерти, коментирали в сряда в института „Брукингс” неотдавна огласената от Барак Обама инициатива, предаде ИТАР-ТАСС.
Заместник-министърът на търговията на Холандия Симон Смитс предполага, че реални предговори по внедряването на това предложение ще започнат още в следващите месеци. „Държавите от ЕС трябва да дадат съответния мандат на Еврокомисията, което може да стане в близко време. Надявам се предстоящото лято да можем да започнем конкретни преговори”, каза той. Според него „сега е трудно да се говори за срокове” за приемане на окончателно решение, но изразява надежда „това да стане през 2016 г.”, когато Холандия ще председателства ЕС.
На свои ред директорът на Центъра за трансатлантически отношения към департамента за перспективни международни изследвания при университета „Джон Хопкинс” Андраш Симони определя търговските отношения между САЩ и Европа като „най-важните в света”. А сключването на споразумение за свободна търговия ще „стане нова основа за трансатлантическо сътрудничество”. Според него, „хоризонтът в тази посока не е безоблачен, но ние можем да променим ситуацията към по-добро”.




















ИТАР-ТАСС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване