02/28/13 16:19
(http://www.klassa.bg/)

Тестват нова система за зареждане на автобусите в Германия

Канадската компания Bombardier обяви, че е получила одобрение за тестването на иновационна система за зареждане на електрическите автобуси, движещи се по две от линиите на градския транспорт в германския град Манхайм, съобщава Phys.org.

Самата система ще зарежда автобусите благодарение на ефекта на електромагнитната индукция, по време на престоя им на спирките. Тя е базирана на технология, създадена от PRIMOVE Technology. Целта на експеримента, който ще бъде провеждан в продължение на 12 месеца, е да се определи дали подобна система може да се използва в реални условия.

Плановете предвиждат да бъдат използвани два автобуса, швейцарско производство, които да бъдат снабдени с новата технология. Отделно под асфалта на спирките по двете линии ще бъдат поставени инсталации за генерирането на въпросната индукция. Така по въздуха ще бъде предаван електрически ток от енергийната мрежа към относително малките и леки акумулатори на автобусите. На теория превозните средства ще имат достатъчно енергия, за да достигнат до следващата спирка.

Ако се окаже успешна, технологията ще позволи на германското правителство да обнови изцяло автобусния градски транспорт в страната и с това да го на прави по-икономичен и екологичен.

















Phys.org

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване