03/01/13 12:51
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Не се меся в създаването на служебно правителство

По никакъв начин не се меся в създаването на служебно правителство. Единственият ми ангажимент е да не караме хората, които сме назначили, насила да напускат. Не принуждавайте зам.-министрите да напускат - който иска да остане, каза на министрите преди заседанието на кабинета в оставка премиерът Бойко Борисов.
"Понеже предполагам, че никой от вас няма да остане министър, но ако пожелае - не ги принуждавайте зам.-министрите да напускат. Който иска да остане, ако го поканят, разбира се. Иначе да са готови и те с оставките, както и областните управители", отбеляза Боpисов. Преди няколко дни върнахме мандата и ако искаха да поемат отговорност и да управляват, както тръбяха много днес, можеше да има Министерски съвет с други министри. "В Трънския край казват: Дай ми някаква работа, кусур да намирам", каза Борисов на министрите.
Според премиера опозицията предлага формула на скрито и дистанционно управление. "Станишев ни предлага нова форма на управление - партийните лидери да стоят в някакъв съвет горе в планините или в някоя резиденция в полите на Витоша, а някакви марионетки да играят ролята на премиери и министри. Това го направи преди няколко години Ахмед Доган и си управляваше Тройната коалиция. Тогава Станишев беше сред изпълнителите - Доган и царя го правеха, той беше индианеца долу. Явно сега не му се иска да е на тръстиката и затова предлага друг вариант - партийните лидери само да са лидери, а излъчват някой, който даго бият с камъни за непопулярните реформи и мерки и така да се съхраняват", коментира Борисов. Господ разполага със здравето на хората, а народа с това кой трябва да управлява, така че ние направихме това, което можахме. Нека хората да съдят за делата и за едните и за другите, каза Борисов. Доколкото знам днес до 15,00 часа Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще имат решение за намаление на цената на тока, някъде със 7-8%, защото това ни бешеангажимент, каза Борисов. Агенция "Пътна инфраструктура" да не прави никакви отстъпки по качеството на пътищата, защото после ще ги държим отговорни, каза на министрите Борисов. Видяхте, че тези умишлено направени маньоври, че контролираме медиите, се оказаха също активно мероприятие, допълва той.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване