03/01/13 19:34
(http://www.klassa.bg/)

"Галъп": 76% подкрепят протестите

45% от пълнолетното население на страната изразяват готовност да се включат в протести в следващите дни. Това сочат данните от експресно проучване на "ББСС Галъп интернешънъл". Малко по-висок е процентът на онази част от българите, които нямат намерение да протестират - 47 на сто. Телефонният сондаж е приключил на 26-и февруари и обхваща 801 души в цялата страна. Протестите продължават да се радват на сравнително висока подкрепа по принцип - 76% от запитаните смятат, че хората трябва да продължат да протестират, посочват от "Галъп".
Готовността за участие в протести в страната продължава да е относително висока, според проучването. Преди оттеглянето на премиера готовност да протестират са изказвали близо половината от запитаните. След оставката на Борисов делът им е спаднал до около една трета, за да се стигне до днешната ситуация, в която приблизително равни изглеждат дяловете на онези, които смятат да да участват в следващи протести и онези, които не смятат да участват, коментират от "Галъп". Разочарование от целия политически елит и търсенето на нов субект, който да отстрани предишните, продължава да се проявява във висока степен, коментират още социолозите и допълват, че екстремистките нагласи, които са регистрирани в първата вълна на изследването преди седмица, сега продължават да изглеждат по-слаби.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване