03/01/13 17:00
(http://www.hsnovini.com/)

Историци честват празник с конференция

Конференцията откри председателя на регионалното историческо дружество Ангел Попов

„Втората Балканската война и разорението на тракийските българи” бе темата на провелата се днес конференция. Тя се организира от Регионалното историческо дружество „Клокотница” по повод Деня на историка – 1 март.

Научен ръководител на форума в Хасково бе историкът, академик Георги Марков. Конференцията по традиция откри председателя на регионалното историческо дружество Ангел Попов. Във форума взеха участие и професорите Георги Янков и Димитър Саздов, от УНСС. Доклад изнесе и историкът Ангел Попов.

За поредна година като част от конференцията се проведе среща на кандидат-студенти с преподаватели по история от висши учебни заведения в страната. Какви са условията за кандидатстване по специалността, за матурите и кандидат-студентските изпити научиха те.

Професор Иван Стоянов от  университета във Велико Търново окуражи кандидат-студентите с това, че тази година държавната поръчка е по-голяма от броя на завършващите средно образование, което означава, че всеки получил среден 3 на изпита ще стане студент.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване