03/01/13 13:30
(http://www.klassa.bg/)

Опозицията иска президентът да наложи вето върху Закона за Черноморското крайбрежие

Парламентарната група на Коалиция за България иска президентът да наложи вето върху Закона за Черноморското крайбрежие, който беше приет вчера в Народното събрание. Според депутата Димчо Михалевски с приетите промени не се спира строителството върху дюните. Той обстойно обясни два текста от тези поправки, които допускат промяна на предназначението на земеделски земи и поземлени имоти в горски територии, изброи и част от случаите, в които се допуска промяна на предназначението на горски територии. „С тези текстове ГЕРБ погази позицията на всички български граждани, които през лятото на 2012 г. на Орлов мост защитиха българската природа”, заяви Михалевски. „По тази причина се обръщаме най-настоятелно към българския президент да наложи вето на приетите изменения в чл. 10 и чл.17 в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, съобщи депутатът. Чл. 17 а отваря врати за застрояване на пясъчните дюни. Това е така, защото отпада забраната за строителство и се изброява богат списък от случаи, в които ще може да се учредяват ограничени вещни права”, посочи той.
Лидерът на БСП Сергей Станишев обясни, че въпреки договореното при президента в дневния ред на парламента не е включено приемането на Мораториум върху строителството по Черноморието.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване