03/01/13 08:52
(http://www.klassa.bg/)

Хиляди литри уиски източени погрешка в канализацията

Хиляди литри уиски са били източени в канализацията погрешка от работниците в спиртоварната на "Чивас брадърс" в шотландския гр. Дъмбъртън, съобщи Би Би Си. Заводът, в който работят 600 души, произвежда "Балантайнс", втората най-продавана марка уиски в света.

Инцидентът станал през нощта във вторник. По незнайна причина нощната смяна, която почиствала машините, вместо да източи в канализацията отпадните води от производството, отворили кранчетата на цистерните с маркова "огнена вода". В един момент служителите от местното ВиК усетили блага миризма и се зачудили каква е причината. Те алармирали шефовете си, но междувременно от "Чивас брадърс" ги информирали за инцидента. Съобщение на спиртоварната за медиите гласи: "Разследваме инцидента от 26 февруари, при който случайно известно количество спиртни напитки е било изпуснато в мрежата на местната водна пречиствателна станция. Те не са достигнали нито до р. Лимин, нито до който и да било друг от водоизточниците в района. Информирахме Шотландска вода и всички други компетентни институции." Спецове от ВиК посетили завода, за да изяснят причините за източването на уискито в канализацията, за да се предотврати евентуален следващ такъв инцидент.

















Би Би Си

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване